Werk kan zo leuk zijn!

13 juni 2017

Hoe gaaf is het als je werk hebt dat zo leuk is dat het niet voelt als werk! Dat je gewoon plezier aan het maken bent en daarmee ook nog eens je geld verdient.

Bestaat dat? Is het weggelegd voor slechts een enkeling? Of kan vrijwel iedereen dit op korte of lange termijn realiseren.

 “Don’t chase your pension, chase your passion!”

Ik ben er van overtuigd dat het voor vrijwel iedereen mogelijk is. Bovendien ben ik er van overtuigd dat dit voordelige effecten heeft op het inkomen, op de gemoedstoestand van jezelf en de mensen om je heen.

Je wilt niet vast zitten in werk dat je niet leuk vindt. Je wilt jezelf niet voor moeten houden dat je nog een paar weken moet werken voordat je op vakantie kunt, of erger nog, nog een paar jaar en dan met pensioen kunt.

 

The law of attraction

Plezier, passie en enthousiasme trekt mensen aan. Als je in een winkel heel erg vriendelijk wordt geholpen dan is dat een plezierige ervaring en het verhoogt de kans dat je er nog een keer komt. De horecagelegenheid waar er aandacht voor je is, waar de bediening trots is op het eten en de zaak zelf, dat zijn de horecagelegenheden die vol zitten.

Ik zelf heb een hekel aan schilderen. Ik ben verschillende keren met goede moed begonnen maar halverwege het schuren van eerste kozijn is de moed me alweer in de schoenen gezakt. Ik heb het meerdere keren geprobeerd en elke keer werd mijn gevoel bevestigd: schilderen is niets voor mij. Totdat…

…ik laatst schilders had ingehuurd om schilderwerkzaamheden te verrichten. Deze mannen  kwamen fluitend naar hun werk (serieus), muziekje aan, vulden elkaar ontzettend goed aan en waren continue aan het lachen. De energie die van die schilders afstraalde was aanstekelijk en bij het kijken naar die hen kreeg je de neiging om ook een kwast op te pakken.

Plezier en enthousiasme werkt aanstekelijk.

 

Passie en de juiste intentie zorgen voor een hogere foutacceptatie

Mensen met passie en de juiste intentie hebben een gunfactor. Mensen met passie komen weg met fouten waar anderen op afgerekend worden.

Toen ik begon met het geven van seminars en workshops was de inhoud verre van geweldig. Mijn manier van het geven van seminars en workshops was nog voor verbetering vatbaar en toch waren mensen er enthousiast over. Hoe kon dat?

Ik heb zelf een video terug gezien van mijn eerste ‘optreden’ en dat was echt niet best. Ik heb mezelf echt afgevraagd hoe het kon dat mensen toch enthousiast waren. Later werd mij duidelijk waarom.

Ik straalde passie en plezier uit. Ik was super enthousiast en mensen zagen de potentie, ze waardeerden mijn lef en gunden mij het succes!

Als je het beste met iedereen voor hebt en werkt met passie en enthousiasme zullen er weinig obstakels op je pad komen.

Auteur: Marc Korse